Home-office kancelária v tiny house – ako na to?

  1. Domov
  2. Blog
  3. Home-office kancelária v tiny house – ako na to?

Pandémia koronavírusu urýchlila presun veľkej časti medziľudskej komunikácie z osobného priestoru do digitálneho. Kto mohol pracoval na tzv. home-office a tento trend sa udržal aj po upokojení situácie. Ako je na tom v tomto ohľade tiny house? Je vhodný na prácu formou home-office?

Kancelária v tiny house? Bez problémov 

Práca na diaľku z tiny house nie je bez výziev. Plánovanie a organizácia sú základom. Kľúčové je však mať realistické očakávania, hlavne čo sa týka kancelárskeho nábytku.

Čo to znamená?

Napríklad to, že do tiny house sa vám zrejme nepodarí komfortne umiestniť veľký kancelársky stôl s kontajnerom. To však neznamená, že budete pracovať v stiesnených podmienkach. Stačí kúsok plánovania a všetko ide ako po masle.

Zásadné je rozlišovať miesta na oddych od miesta na prácu. Ak si v tiny house zriadite svoju vlastnú kanceláriu, ideálne je, ak ju od zvyšku domova nejakým spôsobom oddelíte. Farebne, nábytkom, závesom, rastlinou. Predídete tak rušeniu a pomáhate zachovávať rovnováhu medzi prácou a osobným životom.

Kancelársky nábytok? Stačí stôl, stolička a poriadok

Pravdou je, že v tiny house je priestor obmedzený. Zriedka uvidíte špecializovanú malú domácu kanceláriu v samostatnej miestnosti. Často to bude práve iba stôl a poličky na stene. A úplne to na home-office stačí.

Budete potrebovať stôl, ktorý je dostatočne veľký pre váš počítač a prípadne obrazovku. Zároveň musí poskytovať dostatok priestoru na ďalšie potrebné predmety – papiere, menšiu tlačiareň, diár, telefón a podobne.

Nezabudnime ani na sedenie.

Kancelárske kreslo sa často javí ako zbytočná investícia, no ak pracujete niekoľko hodín denne, musíte sa cítiť pohodlne. Kúpte si najlepšiu ergonomickú stoličku, akú nájdete, s dostatočnou bedrovou opierkou . Do pohodlného kresla sa oplatí investovať, to bez debaty.

Keďže chcete maximalizovať svoju produktivitu (a podľa možností minimalizovať pracovný čas), musíte mať svoju malú domácu kanceláriu vždy upratanú a organizovanú, bez ohľadu na jej veľkosť. Nepoužívajte pracovný stôl na jedenie, prípadne pozeranie filmov na laptope.

Home-office v tiny house je sloboda

Flexibilita tiny house vám umožňuje pracovať odkiaľkoľvek na svete. Navyše, malý dom znamená menej účtov, menej stresu. Menej míňate, všetko je prehľadnejšie a organizovanejšie.

Ak chcete zo svojej malej domácej kancelárie vyťažiť maximum, držte sa minimalistického štýlu dizajnu. Zbytočný neporiadok so sebou prináša iba rozptýlenie, stres a diskomfort. Minimalizmus je sloboda. Máte menej materiálnych statkov, menej upratovania, menej starostí.
Práca z domu v malej kancelárii prináša niekoľko výziev, ale je tiež oslobodzujúca. Mnoho ľudí sníva o tom, že budú môcť pracovať kedy chcú a kde chcú. Tiny house je perfektným prostriedkom, ako to dosiahnuť.

Bude sa vám páčiť