Tiny house je malý mobilný dom, ktorý si zamilujete

  1. Domov
  2. Blog
  3. Tiny house je malý mobilný dom, ktorý si zamilujete

Počuli ste už o tiny house? Toto kompaktné riešenie je plnohodnotnou alternatívou ku klasickým rodinným domom, navyše s mnohými výhodami. Život v tiny house je synonymom slobody, flexibility a spokojnosti. Tento malý mobilný dom ide v línii minimalizmu a maximálneho využitia priestoru. Poďme si o ňom povedať viac.

Čo je to tiny house?

Pod označením tiny house sa skrýva malý mobilný dom. Ide o životnú voľbu, ktorá v sebe kĺbi slobodu s komfortom plnohodnotne vybavenej domácnosti. Tiny house má všetko, čo potrebujete ku každodennému fungovaniu. Kuchyňu, kúpeľňu, priestor na oddych aj prácu. To všetko v malom, kompaktnom prevedení.

Štandardný tiny house má plochu do 50 m2, je plne alebo čiastočne sebestačný, v prípade potreby mobilný (ide o riadne registrované vozidlo s ŠPZ) a funguje ako celoročne obývateľná domácnosť. 

Existuje dokonca aj hnutie tiny house. Jeho filozofiou je viesť šťastný život iba s takými hmotnými statkami, ktoré naozaj potrebujeme. Vrátiť sa k podstate a neobklopovať sa zbytočnými vecami, ktoré pre nás nemajú hodnotu. Zároveň je žitie v tiny house o maximálnom využití priestoru bez toho, aby človek cítil diskomfort.

Aká je cena tiny house?

Cena tiny house sa líši v závislosti od toho, aký model si vyberiete. Jednotlivé typy sa líšia veľkosťou, rozvrhnutím miestností a funkčnosťou, ktorú ponúkajú. V našom portfóliu nájdete tiny houses od 42,360 eur s DPH. 

Samozrejme, finálna cena tiny house od Mooblehouse závisí od vašich požiadaviek. Pevne veríme, že dokážeme splniť vaše predstavy o šťastnom živote v malom a spoločne nájdeme riešenie šité na mieru vašim potrebám.

Výhody tiny house

Keď sa sťahujete, môžete si vziať svoj domov so sebou. Takto by sme mohli definovať asi najväčšiu výhodu tiny house – mobilitu.

Ak zmeníte zamestnanie, alebo vás omrzí pozerať sa každý deň na to isté okolie, pripojíte svoj dom k vozidlu a presťahujete sa. Naozaj je to také jednoduché. Táto sloboda je príťažlivá pre mnohých ľudí a často je tým hlavným dôvodom, prečo si ľudia kupujú tiny house. Niektorí ľudia chcú vidieť svet, cestovať čo najviac, no stále pritom mať miesto, ktoré by mohli nazývať domovom. Tiny house je odpoveďou.

Tento malý mobilný dom predstavuje život iba s tým, čo potrebujete a chcete. Tiny house je nielen forma, ale aj filozofia. Fungovať s menším počtom materiálnych statkov, viesť jednoduchý život so zameraním na to, čo je naozaj dôležité. Byť v bližšom kontakte s prírodou. Utužovať vzťahy s blízkymi. V skratke – žiť šťastný život a mať poriadok v prioritách.

V neposlednom rade je tiny house aj zeleným, ekologickým riešením. Čoraz viac ľudí si začína uvedomovať, že s planétou nemôžeme naďalej zaobchádzať tak, ako to robíme. Enormne negatívny vplyv, ktorý má naša spoločnosť, zameraná na nekonečný rast na životné prostredie, je nepopierateľný.  

Ľudia chcú zmenu, chcú zdravé životné prostredie a čistý vzduch pre seba a svojich milovaných. Tým, že v timy house žijú čo najudržateľnejšie a znižujú svoju uhlíkovú stopu, idú ostatným pozitívnym príkladom. Tento malý mobilný dom je v dispozícii aj v úplnom off-grid riešení, ktoré má minimálnu uhlíkovú stopu a je plne sebestačné.

Život v malom dome je ekologický a udržateľný aj bez toho, aby ste prišli o svoj komfort. Platí, že bývaním v tiny house vyprodukujete menej odpadu a spotrebujete menej energie a vody ako v bežnom dome, o tom niet pochýb. 

Ak máte o tiny houses akékoľvek otázky, alebo si ho chcete vyskúšať, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám všetky zodpovieme a srdečne vás pozývame aj do nášho showroomu v prostredí malebného Liptova.

Bude sa vám páčiť