4 spôsoby, ako môžete využiť tiny house

  1. Domov
  2. Blog
  3. 4 spôsoby, ako môžete využiť tiny house

Chata na samote, malý záhradný domček, alebo dom na kolesách. To sú niektoré zo spôsobov, akými môžete využiť tiny house. Toto kompaktné a udržateľné bývanie je aj mimoriadne flexibilné, ako si ukážeme v tomto texte. Opíšeme si hneď 4 cesty, ktorými sa dá vydať.

Malý rodinný domček

Začnime primárnym spôsobom.

Tiny house je v prvom rade plnohodnotnou domácnosťou. Komfortne a sebestačne v ňom môže bývať jednotlivec, pár, dokonca aj rodina s malými deťmi. Ak si vyberiete správny model, nemusíte sa obávať nedostatku životného priestoru.

Tiny house má vybavenie ako klasický rodinný dom. Spálňa, obývačka, kuchyňa, kúpeľňa a toaleta. Nič vám nebude chýbať a nič si nemusíte odopierať. Pri každodennom fungovaní používate iba to, čo naozaj potrebujete.

V porovnaní s klasickými rodinnými domami má však tiny house neporovnateľne nižšie prevádzkové náklady, ale aj počiatočnú investíciu. Netreba ani hovoriť, že ušetríte aj na zariadení a dekoráciách. V tomto type bývania sa kĺbi praktickosť s užitočnosťou. 

Tiny house je skrátka malý záhradný domček aj pre náročných. 

Chata na prenájom

Máte podnikavého ducha? Bez problémov, tiny house vie byť aj zdrojom zárobku. Potenciálnym nájomcom vie totiž sprostredkovať plnohodnotný ubytovací komfort.

Navyše, ak svoj tiny house umiestnite v malebnej či atraktívnej lokalite, máte vyhrané. Nezáleží pri tom, či človek hľadá únik pred realitou v podobe chaty na samote, alebo štartovací bod pre turistiku. Tiny house vie byť jedným, druhým a ešte omnoho viac.

Tiny house ako chata na prenájom? Prečo nie.

Vlastná chata na rekreáciu

Máte inú nehnuteľnosť a tiny house chcete používať na rekreáciu? Perfektné riešenie!

Taká romantická chata pre dvoch svoje opodstatnenie nájde vždy. Umiestnite svoj tiny house na vlastnom pozemku mimo mesta a máte perfektný únik od reality.

Najlepšie na tom je, že tiny house nie je štandardnou chatou, ale vie byť aj plnohodnotnou domácnosťou. To znamená tečúca voda, elektrina, komfort. Výdobytkov civilizácie sa teda vo svojej privátnej chate na samote vzdávať nemusíte.

Dom na kolesách

Mobilita tiny house je na nezaplatenie. Tento malý rodinný domček jednoducho naložíte na príves a vydáte sa na cestu.

Ak vám nevyhovuje stacionárny spôsob života na jednom mieste, tak tiny house je trefa do čierneho. Je totiž stelesnením slobody a flexibility. Kde tiny house zložíte, tam máte domov.

V porovnaní s obytným karavanom poskytuje tento typ bývania viacero výhod. Väčší komfort, lepšiu hygienu a sanitu, skrátka domácnosť so všetkým, čo môžete potrebovať. Avšak bez straty akejkoľvek mobility.


Zapáčil sa vám jeden z návrhov? Prípadne máte inú predstavu o využití tiny house, no nie ste si istí, či je zrealizovateľná? Neváhajte nás kontaktovať. Radi vám pri výbere poradíme.

Bude sa vám páčiť